Anti-kondensglass

Effektene av god isolering


Isolering av huset er mer enn en midlertidig trend: det er en problemstilling av stor sosial viktighet. Belagt glass i både to- og trelagsutgave tilbyr veldig gode isoleringsegenskaper, i tillegg til å slippe inn lys og ta nytte av solens energi. Glassets muligheter til å holde varmen innendørs innebærer at de øker din komfort samtidig som det skåner miljøet. Baksiden er at forbedret glassisolasjon også kan føre til dannelse av dugg på utsiden av vinduene.

 

Hvordan dannes kondensen?


Kondensen oppstår ved forholdsvis lave temperaturer og høy relativ luftfuktighet. Under disse omstendighetene, en høy grad av stråling som flykter oppover og lavt varmetap gjennom høykvalitetsglass, kan temperaturen rett utenfor glasset falle til under duggtemperaturen, og små vanndråper formes på glassplaten.
Problemet blir forverret når innglassingen er direkte eksponert for en veldig klar, åpen himmel. Risikoen for kondensdannelse er også høyere på glass som ikke er horisontalt montert.

Ekstern kondens - et uvelkomment fenomen


Kondensen som fyller glasset gjør det vanskelig å se gjennom. Det kan også føre til at glasset ser skittent ut, gjennom å utheve spor av tidligere vasking.
Ekstern kondens beviser at inn-glassingen isolerer effektivt. Ved høyere grad av isolasjon i huset vil kondensproblematikken øke.

Hvordan motvirke ekstern kondens

Vi tilbyr et spesielt anti-kondensbelegg som utsetter dannelsen av ekstern kondens. Gjennomsiktig floatglass er dekt med et gjennomsiktig pyrolytisk belegg. Lav-emisitivitetsbelegget G fasT er påført på utsiden av glasset. Dette belegget hjelper ved å holde temperaturen på glassoverflaten høyere, og derfor utsetter kondenseringen*.
*Sammelignet med glass uten nevnte belegg under like omstendigheter.


Signifikante fordeler


AGCs anti-kondensbelegg har høy riperesistans, er estetisk stabilt og lett å påføre.
AGC nyskaper med spesiallagde løsninger
Ved nåværende tidspunkt tilbyr AGC to produkter som møter de mest krevende av utfordringer:
- Planibel AF (G fasT): Glass med grunnleggende anti-kondensbelegg
- Planibel AF TopN+: dobbelbelagt glass som kombinerer anti-kondensasjonsegenskaper (G fasT i posisjon 1) med termisk isolasjon (TopN+ i posisjon 2)

PERSONVERN OG COOKIES | Design og CMS av EKH Grafisk